Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe hond?
Posted on: February 15, 2017, by : editor

Een vrolijke puppy in huis is natuurlijk erg gezellig, maar toch zijn er een aantal dingen om van te voren over na te denken en ook samen te bespreken. Je hond zal ongeveer 10 tot 13 jaar oud en het kopen van een hond heeft dus voor vele jaren een belangrijke invloed op je leven.

Natuurlijk heb je de leuke kanten ervan al bedacht, want anders zou je niet overwegen een hond te kopen.

Hoeveel ruimte kun je jouw hond bieden?

Uiteraard heeft een grote hond meer plaats nodig dan een kleine hond. Een hond kun je niet zomaar overal mee naartoe nemen en de hond kan ook niet te lang alleen thuis zijn. Dit betekent dat je soms voor de hond terug naar huis zult moeten gaan, terwijl je eigenlijk liever langer weg was gebleven.

Hoeveel tijd kun je wil je aan je hond besteden?

Elke dag zal je hond behoorlijk wat tijd van je vragen. Denk alleen al aan het uitlaten, verzorgen, trainen, opvoeden en spelen. Zeker als je een pup koopt is het een tijdsinvestering het eerste halve jaar tot een jaar enorm.

Als je al alleen aan zindelijkheidstraining, het leren alleen te zijn en de opvoeding, ben je hier al vele uren aan kwijt. Zo kost het opvoeden van een hond tot een trouwe kameraad tijd en niet te vergeten ook inzicht en inzet.

Check de website Tinki eens voor meer informatie