Cloud hosting van Tilaa
Posted on: February 14, 2017, by : editor

Cloud hosting is een relatief nieuwe term en wordt veel gehyped door hostingbedrijven, maar wat houdt het nu precies in? Je hebt voor deze term meerdere definities, maar er is een overeenkomst te vinden in de meerdere omschrijvingen. Toch kan het voor een leek erg lastig zijn.

Wat houdt Cloud hosting precies in?

In de cloud betekent eigenlijk de beschikking hebben tot een hoeveelheid servers die je niet fysiek tot je beschikking hebt in je pand. Deze servers zijn allemaal virtueel aan elkaar gekoppeld en vormen samen een cluster. Dit wordt ook wel Cloud hosting genoemd.

Jij als consument kan van deze grote wolk een stukje huren en het gedeelte waar jij gebruik van maakt is jouw VPS. Dit is een virtuele server en wat je al denkt, dit is een stukje server voor jezelf. En je kan het gebruik zien als bij een (fysieke) losse eigen server, alleen zijn er voordelen om gebruik te maken van een virtuele server of systeem.

Voor meer informatie over Cloud hosting verwijs ik je graag naar de website van Tilaa.